Druženje s autorom Tomislavom Markovićem

U Kući za pisce – canadian pharmacy email virus removal Hiži od besid održano druženje s Tomislavom Markovićem, beogradskim piscem koji u studenom boravi u Pazinu. Marković piše poeziju, satiričnu prozu, eseje, publicistiku i žanrovski hibridne forme. S autorom je razgovarao Neven Ušumović koji ga je predstavio kao književnog i kulturnog aktivista. “Tomislava Markovića možemo pratiti kroz e-novine.com, gdje se mogu naći nevjerojatni satirični prilozi koji su uglavnom Tomislavovo djelo, i u svakom slučaju jedno drugo medijsko praćenje, ne samo srpske književne javnosti, nego i kompletne regionalne situacije”, kazao je Ušumovć.

Tomislav Marković jedan je od osnivača i kourednik aktivističkog književnog portala “Beton”. S redakcijom “Betona” dobio je nagradu Nezavisnog udruženja novinara Srbije za profesionalnu hrabrost i novinarsku etiku, 2007. godine. Marković je kazao kako inspiraciju za pisanje pronalazi u svakodnevnim događajima u regiji. “Ja mislim da čovek treba da se bavi tim ključnim stvarima na sopstveni način. To stalno prigovaraju ‘baviš se dnevnim stvarima’. Za jednog pesnika Brodsky lepo kaže: ‘ne bavi se on dnevnim stvarima, nego ambien cr canadian pharmacy užasima dana'”, kazao je autor. Marković je predstavio svoju zbirku poezije “Čovek zeva posle rata” (2014.), koja se bavi stanjem poricanja u srpskom društvu real viagra online i guranjem pod tepih nacionalističkog zločinačkog projekta kroz različite diskurse – canadian pharmacy school admission statistics književni, politički, canadian pharmacy auckland new zealand novinarski itd.

U Kući za canadian pharmacy better than medicare pisce Marković radi na dva rukopisa, a u sklopu stipendijskog boravka u Hiži od besid organizirano je i gostovanje u umaškoj gradskoj knjižnici.